2 Mayıs 2009 Cumartesi

İşçiler bayram yapınca biz de bayram yapmış sayıldık!

Ben eskiden solcuyken sırf okuldan işten filan kaytarmak için eylemlere giderdim. Şimdi zaten tatil olunca bıraktım solculuğu. Unumu eledim parkamı astım bilader, kimse ilişmesin bana. Artık hayatımı teorisyen olarak sürdürüyorum.

Dün, öylesine güzel bir tatil gününde, çatışma-kavga-dövüş-gözaltı ve biber gazı faaliyetleri bittikten sonra uyanıp Starbucks'a gittim. Aslında Firuzağanın oralara gidecektim ama üşendim. Mochamı yudumlarken bazı şeyler beni bir takım düşüncelere gark etti. Gark. Bu kelimeyi önemseyelim. Neyse işte. Hemen elimi başıma yasladım ve kafamı biraz eğip uzaklara doğru baktım. Bu esnada elbette ki siyah beyaz ve vesikalıktım. Bunları atlamayın. Atlarsanız olmaz. Şimdi de düşüncelerime geçelim:

1 Mayıs'ın tatil yapılması Türk soluna vurulmuş en büyük darbedir!

Kesinlikle böyledir. Bu tatil, solcu kesimde "ulan 40 yılda bir tatilimiz olmuş onda da kim kalkıp eyleme gidecek yeaa" diye çok rasyonel bir yaklaşım oluşmasına neden olmuştur. Alçak hükümet, solcuların en büyük zaafı olan "tembellik"i kullanarak solculuğu bu topraklardan kazımayı planlamaktadır.

Genel hatlarıyla teorim budur. Şimdi uzun uzun anlattırmayın bana. Özümde iyi bir insanım.

Damat Lafargeue Paşa’yı seviyoruz.

Öptüm.

8 yorum:

kaba şimşek dedi ki...

türk soluna tembel yaftasını yapıştırarak kendi sonunuzu hazırladınız bence sayın enteldantel!!!

Aylin Balboa dedi ki...

Burada kapı gibi bilimsel gerçeklerden söz ediyoruz efendi!!

kaba şimşek dedi ki...

hangi bilim hangi gerçek?! bırak yaa!! sırça köşklerinizden yorum yapmak kolay tabi. halktan kopuk halkçılık olmaz efendi!!!!

du ben bütün internet solunu sarayım başına da gör bakalım farkındalık sahibi o güruh nasıl veriyor ağzının payını! densiz!

Aylin Balboa dedi ki...

Sar sar. Reklamın iyisi kötüsü olmaz.

Teorimi sonuna kadar savunacak argümana da sahibim ayrıca! Artiz!!

Ali Kocakaya dedi ki...

ehehe hastaoldum sana ben, doğrucu davut. türk solu aşikar tembel, lakin şu oldukça basit gibi geliyor bana; yıllarca meydanlarda sol el yumruk yapılarak "1 mayıs tatil olsun" slogan yapılmadımı . ampulde akıllıca davrandı (kendi için) derhal efenim dedi. gerisi sola kalmış yer yemez kendi bilir. ama yedi yuttu bile.

Aylin Balboa dedi ki...

Yok aslında tatil olsun diye yapılmadı onlar. Ampul yanlış anladı.

Ama yine de tembellik kötü bir şey değil tabi. Ben hep yapıyorum mesela, hiçbir fenalığını görmedim.

nande dedi ki...

gecikmeli yorum yorumdan sayılmakta mi?

yorum husunda da zamanlama okunabilirlik marjini etkileyen bir parametre mi?

neyse ne, yazacam bitirecem nihayetinde, baslamamdan belli...

yorum gec oldu fekat ben bilgisayar nanesini de en fazla 2 yıl önce kesfettim, mazur gorun. zamanla bir yerlere gelecem.

Solcuların tembelliği yollu kısa kesmelere zannımca biraz degisik bir parantez acayim dedim:tembellik diye değerlendirilen belki de gun ile tarih arasindaki açinin fazla açilmasindandir? devrimin "belki yarin belki yarindan da yakin" hissedildigi bir tarih kesitinde eyleme gitmek 10 numara devrimcilik sayiliyordu belki ve şimdi günlük devrimci aktivitelerin tarihe hissedilen etkisi 0,0001 olduğundan (kisacasi memleketin topatan ağzına sıçıldığından) gündelik aktiviteler konusunda solcularda bir isteksizlik hakim???

uyar mi?

Aylin Balboa dedi ki...

Uyma mı yea. Tam oturdu, haklısın. Bu da sebeplerden biri en azından.

Ayrıca eski yazılara gelen yorumları daha bi çok sevdiğimi belirteyim.

Eyvallah.