1 Ağustos 2009 Cumartesi

Oluyor İşte...

.
Bir insanı meczup gibi seviyorsun örneğin.. Uğruna, vaadedilen her türlü cennetten geçiyorsun... Hergün "artık ölebilirim" diyorsun.. Onun seni asla bırakmayacağını düşünüyorsun. Bırakıyor.. Katlanıyorsun... Küçücük bir kutusun zaten.. Kendini kendine kapatıyorsun.. Aslında dünyaya karşı durmakla meşhursun ama artık yorgunsun.. İçine larciverd lavlar akıtıyorsun.. Birilerini üzüyorsun. Birilerinin senin için üzülmesinden nefret ediyorsun. Uyuyamıyorsun.. Uyuyamadığın her gece, herkese ve her şeye lanet ediyorsun.. Piromanik hayaller kuruyorsun.. Gülümsüyorsun.. Ateşten korkmuyorsun.. Ama yine de yangında ilk abini kurtarıyorsun.. Dışarı henüz çıkmışken deprem oluyor. Kaçmazsan öleceksin.. Kaçarsan abin ölecek.. Bedenin kaçıyor ama aklın kalıyor.. Ölüyorsun.. Bunu zerrece umursamıyorsun.. Gördüğün hiçbir şeye şaşırmıyorsun.. Bütün olan biteni mütebessim karşılıyorsun.. Kameralara el sallıyorsun.. "Bu numarayı yemedim" diyorsun.. "Hadi gözlerimi kapadım bak, görmemiş olayım" diyorsun.. Ve ciddi ciddi görmemiş olacağın günün geleceğini sanıyorsun.. Fakirsin lan.. Ummaktan başka ne yapacaksın ki.. Kendine hak veriyorsun.. Herkese hak veriyorsun.. Allah'a o kadar kızmıyorsun artık.. O da bıktı diyorsun.. Bıkmayı biliyorsun.. İğreniyorsun.. Çok yavaş bir intiharı seçiyorsun.. Yani yaşıyorsun.. Her şey olmaya devam ediyor.. "Vurun ulan vurun, ben kolay ölmem" diyor ve şaha kaldırıyorsun atını.. Çünkü içinde atlar var.. Başından beri biliyorsun.. Bildikçe lanetleniyorsun.. Her söylenene gülüyorsun.. Yine gülüyorsun.. Çok gülüyorsun.. Gülmekten başka çare bulamıyorsun.. Üstelik deliremiyorsun.. Yazık ki deliremiyorsun... Delileri anlıyorsun.. Delilerden sen anlıyorsun ama mor çiçeklere inanmıyorsun.. Çok şeye inanmıyorsun.. İnanmak istiyorsun.. İşin içinden çıkamıyorsun. Acz içinde kalıyorsun.. Kandan geçiyor, revan oluyorsun.. Kusuyorsun.. En karmaşıklarını dahi dize getirebilecekken dünyanın en basit cümlelerini kuruyorsun.. Sonra susuyorsun.. Biraz susuyorsun.. Artık en çok susuyorsun...
.

11 yorum:

Pabuc dedi ki...

çok güzel yazmışsın ya da şöyle söylüyeyim anlatmak istediğini gayet açık anlatmışsın..
Bu arada blog adın çok çok hoş olmuş yrıca tebrik ederim ..sağlıcakla ve istediğin gibi huzurla kal inşaallah

fevkalade olağan dedi ki...

en beteri de o.. bi şeyden sonra isyan etmek de tat vermiyor.. düşünsene iki dakka önce allah ne verdiyse alayına isyan etmişsin.. sonra gidip çamaşır makinasından renklileri çıkarıyosun.ş onları asıyosun falan..

bi de şu cümle çok damar..
"Çok yavaş bir intiharı seçiyorsun.. Yani yaşıyorsun.."

nerde benim arabesk playlistim..

Aylin Balboa dedi ki...

Devenin bale pabucu; eyvallah diyeyim.

Bilom; kafam güzeldi yazarken. Özenle saçmalamışım. Ama sen biliyorsun..

fevkalade olağan dedi ki...

o halde kafan kadar güzel bu yazı için çok teşekkürler olsun lali..

Aylin Balboa dedi ki...

Kafam kadar güzel bu yazı sana girsin deme isteğimi bastıramıyorum bilom. Ama özümde iyi bi insanım.

fevkalade olağan dedi ki...

senin bu dışından hayvanca fakat özünde iyi jestine karşılık olaraktan tabağı boş göndermeme kabilinden bi dörtlük yazmak istiyorum sayın lalilo..

hoştur bana senden gelen..
ya gonca gül.. yahut diken..
ya hilatu.. yahut kefen..
lütfunda hoş.. kahrında hoşt..

Aylin Balboa dedi ki...

Kahrıma hoşt demen gerçekten çok manidar olmuş. Beni utandırıyorsun diycem ama inandırıcılığı yok işte.

sami hazinses dedi ki...

o bu değil de ben bu saatte bu balı, dondurmanın üstüne sırf şeker basıncım yükselsin diye döktüm. ama çok acayip tat oldu, çok değişik oldu. en az bunun kadar güzel bir yazı,t eşekkürler.

Aylin Balboa dedi ki...

Bir şey değil de şeker basıncı ne lan?

POSTACI dedi ki...

kan şekeri dediydi de bence..

kaba şimşek dedi ki...

"yaşayarak intihar etmeyi seçenlere yardım edilemez.. bir stil meselesi. ya ağzına soktuğun bir 38'lik ya da ölene kadar kendini oksijenle zehirlemek. seçersin ölümünü! çocuk oyuncağı kalır kendini asmalar, over dose'lar, altmış sekiz yıllık intiharın yanında."
hakan günday