28 Şubat 2011 Pazartesi

Böyle şeyler

.
Annem az evvel telefonda bana nihavent makamında kalaylar çekti. Kendisi, kendi çocuklarına “Orospu çocukları” diye sövmekte hiçbir beis görmeyen bir kadındır. Bugün, kardeşim, sağlıklı olan ağbim ve sağlıksız olan ağbimin oğluyla motor fuarına gittik biz. Gezdik dolandık birtakım ipnelikler yaptık filan. Beğendiğimiz her motorun üstünde fotoğraflar çekildik böyle apaçiymiş gibicesine. Annem şey dedi işte, n’aptınız ne aldınız filan. Ben de kask aldık deyince “Evde hepinizin götüne 2’şer tane sokacak kadar kask vardı zaten, niye masraf ettiniz?” diye başladı bu. Ağzına geleni söyledi. “Siktirin gidin ne bok yiyorsanız yiyin, ölürseniz sakın bana haber vermeyin, kanınıza bu boku sokan babanızın da mezarını sikiyim, sizin de ecdadınızı sikiyim vs.” diye devam etti konuşma. Açık konuşmam gerekirse, yaşlı kadın haklı dostumlarım.

--Apaçi biladerler--

Ancak şimdi şu fotoğraf üzerinden biraz durum değerlendirmesi yapmak istiyorum. Öndeki haşin şey benim kardeşim. Bu arada çok adi çıktınız lan. O kadar dedim size kardeşim şöyle kardeşim böyle yok efendim yakışıklıdır vay efendim tuvalet eğitimi vardır filan diye ama hiçbiriniz oralı olmadınız. Ben de şahsi iç imkanlarımla kendisini annemin evine sepetlemek zorunda kaldım. Şimdi böyle yalnız kaldığım akşamlarda vicdanım didikleniyor yok yere, o son yemeği yapmasaydım filan diyorum. Ama çabuk geçiyor neyse ki. Yeniden yalnız yaşamak süper bir şey olum sdfsdfs. Her neyse, fotoğraftan devam ediyorum. Altımdaki şey bence bir at. Üstündeki şey de benim. Lafı, saçlarımın dip boyasına getirecek olanların ağzını yüzünü sikerim. Çünkü konumuz bu değil. İnsanın dibinin gelmesi çok başka bir konudur. Konumuz şu; şimdi ben şu altımdaki gibi bir şeyle altlı üstlü olduğumda içimde çok acayip duygular şelaleleniyor. Mimiklerimi filan kontrol edemiyorum. Kalbim hızlı hızlı atıyor böyle. Kimsenin anlamasını beklemediğim için nasıl bir duygu olduğunu daha fazla tarif etmeye çalışmayacağım ama mutluluğa yakın bir tarafı olduğunu söyleyebilirim. Kardeşlerim için de durum aynı ve hatta fazlası. Şimdi annem bizi, bu meredi bırakmazsak evdeki kaskları götümüze sokmakla tehdit ediyor. Benim yaşlı annem diyor ki, daha fazla mutsuz olmamak için bu mutluluktan vazgeçin.

Diyor. Bunu boşuna söylemiyor. Annemi anlıyorum. Annemi o kadar iyi anlıyorum ki kendimi tutuyorum. Ama mutluluk meselesi kafamı karıştırıyor. Böyle şeyler.

I love mom.
.

12 yorum:

Marko Paşa dedi ki...

Fotodaki hatunda sensin he

Ablacım sendedemi bendeki gibi borderline kişilik bozukluğu var

Aylin Balboa dedi ki...

Borderline yok da yaşam örüntümde bozukluk varmış. Söküp yeniden örücem mecbur. Borderline da mı var yoksa? Ay borderlineım da haberim mi yok lan? Niye öyle dedin?

Marko Paşa dedi ki...

Ne biliyim Self Destrectuve(Alevlenme dönemlerinde) kendine zarar verecek kadar sert şeyler yapmak gibi bir durum varmı sende şahsen ben en son alevlenme dönemimde zehirlenenen kadar içmiş düşüp dizimi mahvetmiştim beya(Arka menüsküs hasarı ön kapağın kayması felan)

motorsiklette düşünüyom da yaşam örüntüsü bozukluğu ne yaf

sutlukahve dedi ki...

O motorun üstünden in diyorum sana!

sutlukahve dedi ki...

Ayrıca ibneliğin alasını yapıp geçen hafta daaaaş gibi bir motorcu italyanlan danıştığımı da sözlerime eklemek isterim.

ne dedi ki...

yav abla!.turabın oliim in şu beygirden aşşaa!.geçenlerde evin veletlerinin en hızlılarından bi pij ipnesi, yaptığı bi motor şakasının daha lafını ettiyi de, ödüm kazuratıma karışmak şöyle dursun, anamdan çıktığım yere giriyordu az kalsın!.
hadi be abla; elini öpiiim yapma!.hem niye üzersin ki o delikanlı anneciğini!.hem wallah ve billah, sonuna kadar da haklı dediklerinde!.ha bi de, şu dediklerini, sadece demiş olmayıp, ya kuvveden fiile geçirirse ne ola ki halimiz!.
gel, etme eyleme de, in şu adi müptezelin üstünden!.

nande dedi ki...

sevdigin seylere binmenden yana oldugumu anlamissindir. her turlu.

Adsız dedi ki...

hua, yorum yazabiliyorum ellam.. neyse sunu dicem..
ben de araba mevzusunda boyle suurumu yitiriyorum.
annecigim bu yuzden babama cok kufur eder.
ama bazi bazi arabalari gordugumde, bilincime ket vurulmusa donuyorum. uzay, yuzey, denklem baglamlari gidiyor, motorun sesini hayale daliyorum. direksiyonu, ellerimi, gaz pedaliyla ask yasamayi hayal ediyorum, arabanin saha kalktigi ani.
gerizekaliya baglamadan da anlatamiyorum durumu.
niisee
hadi afidazeyn

Oath dedi ki...

konuyudip boyana getirmiyor;) ve anneni baya sevdiğimi söylüyorum. Ne kadar rahat :) Ayrıca kardeşini beğendim keşke daha önce göreydim de evden sepetlemeseydin :)

noraashira dedi ki...

o kaskları size monte edecek anne eli öpülecek annedir bence :)

oziku dedi ki...

o kollar ve o vücutla o aleti sürmenin hayalini kurabilirsin ancak. valideniz yersiz telaş yapmış.

Aylin Balboa dedi ki...

Ya bu makineler çok ağır ama sürebilirim. Biraz sürebiliyorum. Sonra düşüyorum filan ama olsun. Çok güzel düşüyorum sonuçta. Kardeşim kimse senin gibi düşemez diyor. Tarzım varmış yani :/