5 Ağustos 2009 Çarşamba

Söylesem tesiri yok sussam gönül razı değil...

.
Tamam, bi daha yapmayacaktım. Kararlıydım. Tüm tedbirleri almıştım. Haplarımı hiç aksatmamıştım. Aklıma spiral bile taktırmıştım. Ben beceremiyorum deyip benim hayatımı yaşama işini ebeme bırakmıştım hatta. Ancak hâlihazırda kendisi sikilmiş bulunmaktadır ve bu satırlar onun anısına saygı mahiyetinde kaleme alınmıştır. Yaşlı kadının hâlini bi gör Allahım.

Biliyorum yapmamalıydım. Elime geçen tüm parayı son kuruşuna kadar keyfim için harcamalıydım. Hem zaten saçlarım da kırmızıydı. Onları almamalıydım. Taşınırken zorluk çıkaracaklarını düşünmeliydim. Kırmızı saçlarımın altında taşımaya çalışırken bile böylesine zorlanmamdan çıkarmalıydım bunu. Çıkaramadım. Ama yine de keşke hayat kitapta durduğu gibi dursaydı be Allahım?

Sobasız odalarda ders çalışırken ellerim üşüyordu lan benim! Bence siz atıyorsunuz. Böyle demiştim. Hocaya söylemiştim. Saçlarım kırmızıydı. Bir sürü osuruktan cümle kurduktan sonra anlattıkları hakkındaki fikrimi sormuştu. Yalan mı söyleseydim! Öyle dedim işte.“Bence siz atıyorsunuz.” Dersten attı beni. Atıyor yani. Haksız çıkmadım. Haklı ve kırmızı saçlıydım. Okulu uzattım. Oysa sobasız odalarda ders çalışırken ellerim üşüyordu lan benim! Neymiş? Bu da böyle bir dersmiş. Hoca kılığında gönderdiğin elçin çok güzel anlattı da benim temelim zayıf, anlayamadım. Ama bi güzellik yapıp şu ömrü dışardan bitirme gibi bir hak tanırsan, muvaffak olacağıma dair sonsuz inancım samimiyetle sürmektedir, lütfen bu da bir dilekçe olarak kayıtlara geçsin Allahım.

Ben aklımı, başarılı bir operasyonla tam 99 yerinden kestim inanmak için. Ama steril olamadığım için beklenmeyen bir etki görüldü Allahım. Görüldü yani. Herkes gördü. Gördü de görmezden geldi. Ulan oraya ne zaman gitmiştiniz? Görmez illerinde sazım çalınmadı Allahım. Geldikleri gibi gittiler. Başvuracak doktor bulamadım. Yapılan klinik testleri atlatamadım. Prospektüsten bi bok anlamadım. Her dikişten enfeksiyon kaptım. Zaten saçlarım da kırmızıydı. Ama yine de ellerimi açmadım mı? Kurbanlık bir öküz gibi devrilmedim mi? Tamı tamına 99 isimle. İğne ve çuvaldız diye bir şey yok mu? 99 kere diyorum. Kabalaşmak istemem ama herkese cemâlini gösterdin de, bize hep mi celâl Allahım.

Başım ağrıyor şimdi misal. Misal değil ağrıyor. Bunu söylemeye hakkım yok mu? Ha yok yani öyle mi? “Bu da bir şey mi” öyle mi? Değil tabi lan! Lan derken seni kastetmedim Allahım. Niye değil onu sormak istedim. Bu bir şey olsaydı. Başka bir şey olmasaydı örneğin. Olamaz mıydı? Ol deyince olmuyor muydu bu işler? Olma demek de bir ihtimal nihayetinde. Kapı gibi bilimsel kanıtlarımla geldim Allahım, boş değilim. Saçlarım kırmızı ve boş değilim. İçimde atlar var. “Başım ağrıyor ulan benim!” diyen atlar var. “Duydunuz mu orospu çocukları, size söylüyorum, başım ağrıyor lan benim!” diyecek kadar ileri giden atlar bile var. Var bunlar, boş değilim. Ama N.A.L.’lıyorum onları. Çünkü bi tatsızlık çıksın istemiyorum. Çünkü adını mıh gibi aklımda tutuyorum. Çünkü eşyanın kanunundan termodinamiğin 2. yasasına ve dahi tüm kutsal kitaplara ve mülkün temeli niteliğindeki yazılmış ve yazılacak olan tüm anayasalara kadar her türlü kuraldan haberim var. Var yani, boş değilim. Beni, o atları kullanmak zorunda bırakma Allahım.

Bi de bahsettiğin kader hususuna hâlâ iknâ olmuş olmasam da kazaya inanıyorum Allahım. Valla inanıyorum. Mecbur inanıyorum. Sike sike inandım diyeceğim ama olmayacak şimdi. Mizacım ters ya, hep ondan kaybediyorum Allahım. En azından kanaat notu kullanırken bunun göz önünde bulundurulmasını rica edeceğim.

Bi de.. Neyse.. Devam etmeyeceğim. Saçlarımın kırmızıları döküldü Allahım.
.

24 yorum:

Yesari dedi ki...

günün anlam ve önemine mi değinilmiş şimdi...
ne demek gerek şaşırdım...

amin...??

fevkalade olağan dedi ki...

değişik bi kandil mesajı tabi.. ama inan ki o televizyonlardaki ritüellerden çok daha samimi.. gerçi ben allahın liberal sıfatına hürmetimden onunla bu türden gündelik işleri konuşmayı gereksiz görüyorum.. biliyorum ki hayatın olağan akışına müdahele etmeyecek.. hele benim istememle hiç.. zaten zatından bişeyler istemeye pek yüzüm de yok.. zaten o bunların farkında olduğu için isteyip işi yüzsüzlüğe taşımaya da gerek yok.. aslına bakarsan benim komple varoluşama ne gerek vardı.. henüz onu çözebilmiş değilim..

gözlerinden öpüp veda etmeden önce şu N.A.L. mevzusuna bi açıklık getirmeni talep ediyorum.. gerekirse arz da edebilirim.. dilekçeyse dilekçe bilader..

Aylin Balboa dedi ki...

Yesari; günün anlam ve önemiyle ilintili durum tabi. Dua etmeyi pek bilmem. Ama amin demenin bir sakıncası yok sanırım.

Bilom; N.A.L mevzuunu daha önce izah etmiştim ama madem dilekçe var şöyle diyim: N.A.L bir şifre; Nörodol-Akineton-Largactil ilaçlarının karışımı. Eskiden akıl hastalarını katatonik hale getirmek için kullanılırmış. Tababete inanmama nedenlerimden biri daha diyelim.

Bi de çok acayip bi şey oldu bu gece lan. Dur emin olmadan şeyapmayayım şimdi.

sami hazinses dedi ki...

bi enerji var ama..

Aylin Balboa dedi ki...

Ben de elektirik alıyorum sanki..

POSTACI dedi ki...

Noldu lan? Heyecan yaptırmasana kalbim var benim, haber bekliyoruz şurda. Zaten bilinç altım üstüm birbirine karışmış, acayip acayip olaylar.

Aylin Balboa dedi ki...

Dur ben mailden iletişeyim. Asparagaslara gelmeyelim şimdi.

fevkalade olağan dedi ki...

yaa ben aslında biliyodum tabi NAL ın ne olduğunu.. hatırlıyodum yani.. ama bilmeyen arkadaşlar vardır.. utanır çekinir soramazlar diye onların namı hesabına soruyum dedim.. amme hizmeti bi yerde..

Aylin Balboa dedi ki...

Ya sen bana bakma bilom öyle daha önce anlattım filan diye artizlik yaptım da kaç kişi okumuştur allasen. Şimdi yeniden açıklasam tekrar yapmak hoş değil filan diye düşünmüş ama o N.A.L'ın orda sik gibi kaldığını da farketmiştim aslında. Biri sorsa da anlatsam diyordum. Hayat kurtardın yine.

fevkalade olağan dedi ki...

sen öle sik gibi kalan şeyleri bana bırak bilom.. böle deyince de pek bi meraklısıymışım gibi oldu ama sen anlamışsındır beni.. diğerleri de anlamadıysa sorsunlar artık canım. şurda biz bizeyiz.. çekinicek bişey yok..

Aylin Balboa dedi ki...

Bu sosyal içerikli ve konulu mesajın alınmış olduğunu düşünüyorum. Benim blogdan kız ayıklamaya çalıştığını düşünenleri de kınıyorum ayrıca. Nebçim insanlar onlar.

fevkalade olağan dedi ki...

hani nerde kız.. bi sen varsın bi ben.. seni ayıkladığımı düşnecek kadar da insafsız olamazlar heralde.. tamam sen de bi açıdan kız sayılırsın da.. insan olan biladerine bunu yapar mı lan..

Aylin Balboa dedi ki...

Tam olarak hangi açı bilom? O açı benim için çok önemli. İnsanları ikna etmek için o açıya ihtiyacım var. Müşkül durumdayım.

fevkalade olağan dedi ki...

şöle bi izah yolunu tercih edicem.. erkek misin.. değilsin.. eşcinsel misin.. değilsin.. üçünücü bi alternatif var mı.. var.. nedir o.. kadın.. dördüncü bi alternatif var mı.. yok.. bu mudur yani.. valla budur.. eh iyi madem..

Aylin Balboa dedi ki...

Şöyle bi izah yolunu seçicem. İnsan mısın.. Değilsin. O halde mesele yapacak bir şey yok.

Göd!

fevkalade olağan dedi ki...

ben diyorum bilader.. kimseye merhamet etmiyceksin.. müşkülüm diye gelir kapına.. elinden tutarsın.. tepene çıkar.. lan sıçar bile.. ah şu temiz kalbim.. ah şu merhametli göğsüm..

Aylin Balboa dedi ki...

Senin de en kötü özelliğin bu bilom. Çok merhametlisin. Herkesi kendin gibi iyi niyetli sanıyorsun. Öylesine narin, öylesine adi bi insansın ki... :(((

fevkalade olağan dedi ki...

doğrudur herkesi kendim gibi sanıyorum fekat yanıldığım hususunda çok yanılıyosun.. sen de benim gibi adisin bilom.. yüzleş bununla..

Aylin Balboa dedi ki...

Yanılıyorsun demedim pislik. Yakın gözlüklerini tak da oku bi dahakine.

fevkalade olağan dedi ki...

insanın yorumcusuna az biraz saygısı olur.. geldiğimden beri ne adiliğim kaldı.. ne pislikliğim.. sen gelince ben böyle mi yapıyorum..

daha da gelmem..

Aylin Balboa dedi ki...

Serde öküzlük olduğunu bilmezmiş gibi alınganlık ediyorsun ya, yirim lan seni. Ama bu numaraları yemem! Yaptığım malumun ilamı sadece.

Gerçi biraz kibarlık yapsam fena olmaz aslında. Bilo lan, hani ben hanfendi bi insan olacaktım... Hani böyle sevgi çiçekler filan.. Hani ıssız bir yoldan geçerken tenhalara kıstıracaklardı beni.. Şşş.. Kime diyorum. Kalk yatağına yat lan. Ajansı dinlerken uyuyakaldın yine...

Unknown dedi ki...

seviyorum 2 nizide

kaba şimşek dedi ki...

"Sevgili Şeyhim;
Ben AllAh'ı çok seviyorum.
Onu düşününce içim titriyor; elim - ayağım - soluğum, her şeyim kesiliyor.
Ama O'na bir türlü açılamıyorum.
Ne yapmalıyım?"

Aylin Balboa dedi ki...

"Allahım biz senin falsolu kullarınız, n'olur bizden razı ol."