25 Kasım 2010 Perşembe

İşin içi

.
Bazen işin içinden çıkamadığım doğru. Üstesinden gelemediğim de. Üstesi diye kelime olmaz.

Birkaç saat önce, geçmiş zamanlardan biri bugünüme canlı bağlandı. Belki farkında değilsiniz ama zaman makinesi denilen şey bize bir telefon kadar yakın. Her neyse, aradı işte. Benim için tüm gemilerini yakmaktan filan söz etti. Halbuki gemi nimettir, yakılmaz. Bir gemim olsa 3 kere öper başımın üstüne koyardım. Böyle dedim. Böyle dememek lazım tabi, daha insancıl cevaplar vermek gerek. Sorun sende değil bende demek örneğin. Çünkü sorun bende. Benimkinin üstüne sorun tanımam. Bugün kedim öldü. Bir kedim olduğunu bilmiyordum. Oldu ile öldü kelimeleri de tabiat kanunları kadar birbirine yakınmış bak, yazarken fark ettim. Yazarken kelimelere takılmaktan vazgeçmeliyim. Birçok şeyden vazgeçmeliyim. Aslında hiç benim olmamış olan ve şaşı olduğu için ismini Zekeriya koyduğum kedimin, yoldan geçen bir kamyonun sebebiyet verdiği talihsiz bir kaza sonucu iç kanama geçirerek hakkın rahmetine kavuşmasına üzülmekten vazgeçmeliyim. Geçtim gitti. Zaten kedi annemindi.

Ne diyordum, bazen üstesinden gelemediğim doğru. Altısından kalkamadığım da. Altısı diye kelime olur.

İş çıkışı biraz yürümek bana iyi gelir diye düşündüm çünkü yürümeyi hiç sevmem. Yürümeyi sevmem ama sevmediğim şeyleri yapmayı severim. Çünkü sevdiğiniz şeyleri yaparken zaman hiç geçmesin istersiniz. Oysa ben geçsin istiyorum. Mantık bu, çok alengirli bir tarafı yok yani. Neyse işte, yürüdüm, iyi gelmedi. O halde üstüme başıma bir şeyler alayım dedim, burada az evvel bahsettiğim formülle doğru orantılı bir durum var tabi. Aldım, aynı sonuç. Teorisyenlerini siktiğiminin matematiği yanılmıyor.

Birkaç gündür etrafımda konuşmaya kalkan herkesin ağzına odun sokasım geliyor. Her ağzı olana odunla yetişemiyorum tabi. Burası biraz sıkıntılı. Bir de az evvel talihsiz kaza dedim, yanlış o. Kaza denilen şey talihli olmaz çünkü. Hiç kimse, geçenlerde bir kaza yaptım kolum koptu gözüm çıktı bir iyi geldi bir iyi geldi ki sormayın demez, saçmalamayın. Bir de mesela kafası patlamış biriyle empati kurmak için kafanızın patladığını hayal etmekle kafa patlamıyor. Yani patlıyor da aynı biçimde değil. Denemeyin derim. Son olarak dişi kedilere Zekeriya ismini vermeyin.

Bazen işin içinden çıkamadığım doğru. Şu ara işin içindeyim. Birkaç güne kadar çıkmazsam Doktor Umuz'a haber verin.

Sevgiler.
.

17 yorum:

egelımm dedi ki...

Yurumek ıyıdır salla sahı ne ıcıyon sen bende almak ıstıyom onlardan.

mgntwmn dedi ki...

Bir de ya icindesindesindir çemberin durumu var.ya dısında kalaydın?

Aylin Balboa dedi ki...

Egeli biraderim; bir şey içtiğim yok ama gözüm şu anda tam karşımda duran tekilaya takılmıyor değil.

Mgn; dışında kalaydım eyiydi.

egelımm dedi ki...

Gunaha gırme hem tekıla cok acımıs ole dıyolar.

fevkalade olağan dedi ki...

bi kere o kedi senin değil.. annnenin de değil.. şürödinger diye biri varmış.. onun.. onun da bi tek kedisi varmış.. benim bildiğim tabi.. talihsiz bi insan.. kedisi de olmasa bi hiç olacakmışçasına bahtsız.. halbuki ben kedim olmadan da bi hiç olabiliyorum.. hiç olmak sanıldığı kadar kötü bişey değil.. aslında iyi bişeydir ama o kısmını bilemedim.. çünkü yalan söyledim.. ben hiç hiç olmadım.. bunun kediyle ilgisini soracak olursanız.. şüredingerin demesine göre o kedi de hiç olmamış.. karışık karışık işler.. madem kedi yok.. şürödinger neden var.. ve ben neden bunu bi yere bağlıyamıyorum.. tamam buldum.. çünkü bi kedim yok.. hatta bi kedim bile yok.. varsın olmasın.. neticede kedidir.. tabi canım.. arıza çıkarmaya değmez.. kedidir kedi.. hadi geç oldu.. bana müsade..

kaba şimşek dedi ki...

bi kere o kedi indir! O_o

fevkalade olağan dedi ki...

ha bi de şey var.. senin kafanı yirim lan ben.. böle ısıra ısıra yirim.. tabi bi de yorumlara şeyolmayı unuttum..
::

Aylin Balboa dedi ki...

Bilom ve Kaba; kimseler alınmasın da, şu anda gördüğüme en çok sevindiğim iki insansınız. İkinizin de yüreğini yemek istiyorum :: Yürek filan da demeye başladım, durum fena vahim :/

fevkalade olağan dedi ki...

kabayı mı daha çok seviyosun beni mi.. dooru söle bak.. ama kabayı daha çok seviysan yalan da söyleyebilirsin..

kaba şimşek dedi ki...

kansızlık mı var? o zaman dalak daha iyi gelir. ki bilirsin benim dalaklar biraz şey spor yapan binsan olmadıım için. böbrek desen işkiden biradan onlar da şeyoldu. ben bu biloyu yediye böldirim konu komşuya da dağatırız hem :/

Aylin Balboa dedi ki...

sdgfsdgfsgdfs gerizekalılar ::

kaba şimşek dedi ki...

ohooo resmen hakaret yuvası olmuş burası. aynı ekşi sözlük ayyynıı!! :/

merve dedi ki...

beni şurdan gönderdiler, ödülünüz varmış =) http://zirvasapanseyler.blogspot.com/2010/11/odul-seysi_28.html

wimparella dedi ki...

ironik olduğu kadar bir o kadar mantıklı. bir o kadar da düşündürücü. bir o kadar da teşekkürler, zamanın geçmesi için yapılabilir, ama zaman geçiyor zaten hızlıca çoğu zaman bir o kadar da.

Profösör dedi ki...

Yazınızı okudum. Bir türkskahvesi lezzetinde keyif aldım. Ben de beklerim sizi. Bir kahve içmeye buyurun..

http://mefkuremiz.blogspot.com/2010/12/bir-anne-bir-bebek-bir-de-kedicik.html#comments

Adsız dedi ki...

bence kusursuz..(kusursuz diye bi kelime var ama)

Aylin Balboa dedi ki...

Sevgili Amelie; teşekkür.

Sevgili Wimparella; zaman işi çok karışık. Şimdi burada felsefik şeyler şeyapmak istemiyorum ama bu konunun ecdadını sikiyim yani. Hissiyatım bu yönde.

Sevgili Profösör bey; kırk yıl hatır sorumluluğuna girilmeyecekse gelirim tabi yani nedir, teşekkür.

Sevgili Adsız; Rita ve Adsız diye çok güzel bir çocuk kitabı var. Ben o kitabı çok seviyorum. Teşekkürler.