16 Nisan 2010 Cuma

Bazen böyle

.
Seni merak ettim, dedi. Şaşılacak şey değil. Sizi seven bir adam, sizi merak eder. Uzun zamandır görüşmüyorduk. İzimi kaybettirmeyi becerebiliyorum hâlâ. Bu adil değil, haklısınız. İnsanları tedirgin etmek doğru değil. Ama ben yalnız ölmeyi seviyorum. Yapacak bir şey yok.

Yemek yiyor musun, dedi. Sizi seven bir adamla sevmeyen bir adamın soruları arasında fark vardır. Bu soruyu en son ne zaman duydum? Hatırlayamamak ne fena. İçimden ağlamak geldi ama paketimi bitirdiğim günden sonra ağlamayı bıraktığım için vazgeçtim. Yiyorum, dedim, köpek gibiyim endişelenme. Köpek gibi olduğum doğru.

Bahçesindeki çiçekleri anlattı bana. Benim için diktiği armut ağacının nasıl serpildiğini filan. “Armut biraz ironik değil mi?” dedim. Öyle düşünmediğini söyledi. Öyle düşünmez zaten. Ben olsam düşünürüm belki ama o düşünmez. Onunla aramızda şöyle bir fark var:

O, iyi biri.

Ben, kötü biri değilim.

Sormasa anlatmam. Sordu, yine de anlatmadım. Kaybettiklerimi duyunca kendini kötü hisseder çünkü. Sizi seven bir adamın başka bir farkı da budur. Siz kaybettikçe o eksilir. Eksilmesini istemedim, gerek yok. Yakın bir zaman önce babasını kaybetmiş meğer. Duyunca eksilmedim. Baş etmenin bir yolunu bulacak nasılsa, herkes bulur.

Beni özlediğini söyledi. Biri bana bunu söylediğinde taş kesiliyorum, kim olursa… Çünkü ben kimseyi özlemiyorum. Hayatta veya kendinde olmayanlar hariç. Böyle olduğu için üzülmeli miyim? Böyle olduğu için üzülmedim. Ama “Üzgünüm” dedim. Bu beni kötü bir yalancı yapmaz. Üzgündüm çünkü beni özlüyordu. Aslında üzgün de değildim. Belki de bu beni kötü bir yalancı yapar.

“Saçların uzadı mı?” dedi. Sizi seven bir adam saçlarınızı…

Saçlarım uzadı. O elbiseyi yine giyiyorum bazen. Hâlâ bağıra çağıra şarkı söylüyorum, sabah kalkmamak için yüzlerce bahane buluyorum, yeri gelince ağız dolusu küfrediyorum filan. Artık kimsede eskisi kadar iz bırakmıyorum ama. Bırakırsam kaybettiriyorum. Kaybettiremediysem cinayet mahalline dönüp yaptığım şeye bakıyorum. Eserimle gurur duymuyorum ama başka bir şey de hissetmiyorum. Bir sigara yakıp yürümeye devam ediyorum. Çünkü umurumda değil. Çünkü üzgünüm, ama umurumda değil.
.

12 yorum:

sutlukahve dedi ki...

Hadi itiraf et! Aslında üzgün de değilsin. Umrunda olmaması neden üzücü olsun ki? Sahi, en son ne zaman üzülmüştün?

Aylin Balboa dedi ki...

Zütlü o değil de başım çok ağrıyor lan. Kesip atasım geliyor inan olsun.

sutlukahve dedi ki...

Kestir kurtul! Taşıdığımız kabahat. Hamallıktan başka bir şey değil.

POSTACI dedi ki...

"Hey sen! Sen evet. Yov yov sen. Bu blog benim. ORGANİZMASIYLA NASIL OYNAMIŞSAN ARTIK(!), resmen başka bir bloga dönüşmüş. İstersen sana orjinal versiyonunu göndereyim. Özellikle bu yazının en vurucu cümljshdhdjd.. Of sıkıldım, tırnak içinden çıkmak istiyorum dur.."

Heh tamam. Dantel la, vurucu dedik de, o "şöyle bir farkı" ne güzel demişsin. Bir de şöyle bir sorum olacaktı: tırnak içi tamam da, isim yazmam gerekir miydi? Hani ayıp falan diye şeetmedim ama.. Ciğerlerim aciyi, en uygun yerde bırakıveresim var. Böyle bahar ne kötüymüş.

siktirella dedi ki...

kendini fark etmek kadar güzeli yok.tebriks...

éLLa Çiça dedi ki...

can alici noktalara parmak basmissin. Maalesef insan akliyla degil kalbiyle seviyor. bu yuzden secimlerimizi kontrol edemiyoruz pek, bizim disimizda gelisiyor her sey. seni seveni sen sevmezsin, senin sevdigin seni sevmez veya sever.. vs vs..

uzulmek faydasiz. ama farkindalik guzel sey.

fevkalade olağan dedi ki...

bilom bence kaçırma o adamı.. seni aç gomaz açıkta gomaz.. öle deme armut işinde de iyi para var.. üçe beşe bakma al yani.. hadi üstünde paralansın..

godsy dedi ki...

la zaten gurbetteyim böle bölük pörçük ruh hallerin içime işliyo (çok anaç bi cümle oldu galiba) neyse o değil de bitmiyo la bu askerlik entelim bi ziyarete gel bi suböreği bi neskafe kap gel aşk karın doyurmaz diyerek bloguna şu ağnağ kadar ki en berbat yorumumu bırakıyorum sağlıcakla kal.not: hakkaten iğrenç bi yorum oldu ama askerim psikolojim bozuk falan

Aylin Balboa dedi ki...

Cerenimo; yaptığın alenen intihal dostum!! Anlıyorum, yorum yazmaya heves ediyorsun ama lütfen biraz orjinal ol. Yaz hep yaz ama önce ol Cerenimo ol. ahauhauha. Sikicem. Hava çok güzel "kıps kıps"

Siktirella; yemek yapamadığımı farketmem o kadar güzel değil ama. Ajım :(

Ella; büyük üstadın da dediği gibi; "benim beğendiğim beni beğenmez, beni beğeneni ben beğenmem. Yoksa ben zurna mıyım ha?"

Bilom; ben armut sevmiyorum yaa :/


Godsy; adamım naber :)) Çok güzel su böreği bilmem ne filan yapabiliyorum ben aslında ama askeriyeye girmeye korktuğum için getirebilemem yani. Yoksa elimden her iş gelir. Su böreği dediğin nedir ki... Ya böyle işte. Hadi su gibi git börek gibi gel inşallah. Öberim.

madafaka dedi ki...

duygusal sümüklü yorum.

kaba şimşek dedi ki...

senin eve armut koltuk alak la! \o/

Aylin Balboa dedi ki...

Madafaka; sen niye duygulanıp sümüklendin ki öyle? Göüne bir şey mi kaçtı?

Kaba; ben armut sevmiyorum yaa :/ Evi dağınık gösteriyor onlar, rahat da değil bence. Sallanan sandalye al bana!! Bir de kitaplık için ölçü alıp marangoza ver. Söyle çabıcak halletsinler. Sinir basıyo çünkü bünyeme. Vodkamı da getir!!! Cınım :))))