9 Nisan 2010 Cuma

Nasılsın?

.
Nasıl mıyım? İyiyim galiba. Bu konu hakkında çok düşünmüyorum. Aslında hiçbir şey hakkında çok düşünmüyorum. Düşününce delirebilir insan. Akıl sağlığını korumak lazım, bunu biliyorum. Çalışıyorum işte. Çalışmaktan nefret ediyorum ama ne kadar çok çalışırsam o kadar uzaklaşıyorum. Uzak kalmak iyi. Yaklaşınca delirebilir insan. Ne diyorduk? Akıl sağlığını korumak lazım. Bazen paralel evrende yolculuğa çıkıyorum. Başka türlü olsaydı ne olurdu? Bir sürü alternatif var. Birkaç çocuk doğurmuş olabilirdim. Çoktan intihar etmiş olabilirdim. Alıp başımı gitmiş olabilirdim. Yapabilirdim. Yapmadım! Hiçbir kutsal amaç uğruna değil. Hani bazen bir film izlersiniz, çok saçmadır, çok abartılıdır, bu kadar da olmaz bariz taşak geçiyorlar dersiniz ama sonuna kadar beklemekten de geri duramazsınız ya, öyle işte. Bekliyorum. Yönetmenin bunu ilginç bir sona bağlamasını bekliyorum. Çok umudum yok. Yani muhtemelen bi sikime benzemeyecek. Ama umudumu tamamen kaybettiğimde de çıldıracak gibi oluyorum. Ne diyorduk? Akıl sağlığını korumak lazım. Genelde duruyorum. En çok duruyorum. Durabilmek önemli. Durabilmek mühim. Ve zor. Çünkü biliyorsunuz, içimde atlar var. Atlar durmayı bilmez. Duran atlara at denmez. Ama bunlar at ve kimse inkar edemez! Onu diyorum işte, akıl sağlığını korumak lazım. Ev güvenli. Ev, insan olmaya en çok yaklaştığım yer. Manzara güzel. Birkaç fotoğraf. Birkaç kitap. Ve saat hep 9.25! Çünkü zaman acayip. Nereye doğru gittiğini kimse izah edemez. Bir yere gittiğini kimse iddia edemez! Daha önce söylemiştim, kısa namlulu bir silah gibi. Ateş ediyor ama vurmuyor. Yalan! Bazen vuruyor ama hiç öldürmüyor! Yani akıl sağlığını korumak lazım. Dedi ki “Bir türlü alışamıyorum.” Dedim “Alışırsın.” Bunu dediğime hayret ettim. Demek ki ben alışmışım. Demek alışılacağına inanmışım. Yahut yalan söylüyorum. Bazı yalanlar hayatta tutuyor insanı. Hayatta kalmak şart! Çünkü akıl sağlığı… Malum, korumak lazım. Büyüdükçe ikna olmak güçleşiyor. Bir şeyler söylüyorlar. İçimden tekrar ediyorum. Çünkü artık iki kere söylenmeyen hiçbir şeye inanmıyorum. İkiden az söylediğim şeylere kimsenin inanmasını beklemiyorum.

Nasıl mıyım? İyiyim iyiyim.
.

22 yorum:

VodviL dedi ki...

iyisin iyi, ölme sakın.

mgntwmn dedi ki...

insan okudu ve o kadar iyi anladı ki!

Aylin Balboa dedi ki...

İyiyim tabi yea, at gibiyim maşallah. Da artık içip içip bloga sarma işinden vazgeçmem şart. İnsan gibi şeyler yazayım artık, hıhımm.

mgntwmn dedi ki...

bi de 2 kere söylense de inanamayanlar var. hadi gene iyisin enteldantel!

fevkalade olağan dedi ki...

ee bilom.. daha daha nassın..

Kürksever dedi ki...

"Nasılsın?" sorusuna verilen "İyiyim" cevabı bazen bir durum tespitidir, ama aslında herşeyden önce bir dilek ve temenni olsa gerek...

İyi diyelim iyi olalım.

mgntwmn dedi ki...

http://www.vicdanfilmleri.org/?see=gzmxx

Aylin Balboa dedi ki...

İyiyim bilom işte nabiyim. Ütü yapmama eylemim 7. ayına girdi filan. Bu şekil.

Coşkun bro, siz deyin ben olmuş kadar olurum. Ne de olsa teknik olarak bir ana yüreği taşıyorum. Yok la galiba taşımıyorum. Benim devrelerde bir hata var da tam olarak nerede olduğunu kestiremiyorum.

Mgn; olum ne süperkulade filmmiş o öyle, bayıldım! Tıpkı da ben.

Unknown dedi ki...

ibneliğin luzumu yok evet. murat uyurkulak- tol. nasılsın sorusuna epeyce uzun bir cevap vermişti adam. çalma kaptan lili. çalma.Özgün değilsen önce ol, sonra yaz. yaz hep yaz ama önce ol kaptan lili ol.

Aylin Balboa dedi ki...

Ya aslında geçenlerde telefonda bir arkadaşım da nasılsın sorusuna uzun bir cevap vermişti. Ondan da çalmış oldum ben şimdi di mi? Vay anasını ya, ne biçim hırsız oldum hee.

Hugo, bi siktir git gözünü seviyim yaa.

Unknown dedi ki...

kendimizi metalaştırıp, envai çeşitte sunabiliriz insanlara. ben, siktirip gitmesi gereken biriysem siktirip gitmeyi yeğlerim mesela. en iyi olanı bile taklite kalkışırsak sıçarız enteldantel. bir bok olmak,daha değerlibir şeyi taklit etmektenten daha ulvidir. yaarken korkuyorum, acaba bu cümlelerden de bir şey intihale başvurur musun diye. o yüzden olabildiğince sığ konuşmayı yeğliyorum seninle. kabul et, yaparsın enteldantel.yaparsın.

Aylin Balboa dedi ki...

He canım hee yaparım hee. Hadi şimdi selametle.

fevkalade olağan dedi ki...

bilom sen ne pislik bi insanmışın la böle.. geçen bi araştırma yaptım.. burda kullanığın bütün sözcükler tdk sözlüğünden aparma.. bu nasıl özgünlük.. insan kendi dilini bulur geliştirir.. sen komple türkçeyi çalmışın.. terbiyesiz..

mgntwmn dedi ki...

ben bu yazıyı kaç kişiye yolladım bir bilsen. bak ne güzel yazmış diyerekten. biri uyanırsa çok pis rezil olduk!

:P

Unknown dedi ki...

En kötüsü kendinin de "kendi" yazıklarına inanmış olman. Yani ait fikirler, senden kalanlar olduğunu düşünmen. Keşke bir parça tereddütün olsaydı.o zaman evet hala, utanmak denen bir erdemin nüvesini bulabilirdik. maalesef yok. bana bok atılacak bir mecradayım. ben karalanacağım, sen destek çıkılan, harbi kız olacaksın. haklısıni en iyisi, seni kendi dünyanın haklılığında, hali hazırda bu derece arsızlaşmışken, yolundan ayrı koymamak. ama umarım, okurken bir parça endişe duymuşsundur. belki o zaman hala kaybolmayan bir şeylerin olduğuna dair umudun olabilir.

Adsız dedi ki...

You aсtually mаke it aρpеar so easy along with уοur
ρresentаtion but I find this topic to be really
somеthing ωhich Ι feel I wοuld neveг undеrstand.
It sort of feels toо cοmplex аnd νery vast for me.

I'm having a look ahead to your next publish, I'll attempt
to get thе dangle of іt!

My рage :: tower defense
Also visit my site ... adobe flash

Adsız dedi ki...

I viѕited severаl websites еxcеpt the audio feаture fοr аudio
songs сuгrent at this ѕite is in fact excellent.


Feel frее to νisit mу homepage :: bridal gown sale

Adsız dedi ki...

Hi there, thіs ωeekend is nice in suppοrt of me, for the reason
that thiѕ moment i am reading thiѕ
impreѕsive educаtiоnal paragraph heгe at my homе.


mу homepage - SEOPressor V5 review

Adsız dedi ki...

WOW just what I was looking for. Cаme heгe by searching for Latest SEOPressor

Adsız dedi ki...

If you ԁeѕіre to get much from thiѕ рагagгаph then
уou have to apply ѕuch strategies to your won web ѕite.



Alsо viѕit my blog OnPage Wordpress Plugin

Adsız dedi ki...

Have you ever thought аbout adding a little bіt
more than just your articles? I mean, ωhat уou say іs fundаmental
and eνerything. Nevertheless think аbout if you аԁdeԁ somе gгeat pіctures οr vidеos to
give your posts more, "pop"! Your content іs excellеnt but with
imagеs anԁ vidеos, this webѕite could certaіnlу be
one оf the best in itѕ nіche.
Εxcеllent blog!

Heгe is my site seopressor version5

Adsız dedi ki...

Excellent post but I was wondering if you could write a litte more on this subject?
I'd be very grateful if you could elaborate a little bit more. Thank you!

Also visit my web page - SEO