7 Ağustos 2010 Cumartesi

Tımarhane Notları #14

.
Doktor Umuz Bey, florasan lambanın ışığında büyük bir ciddiyetle beyin tomografime baktıktan sonra yakın gözlüklerini burnunun ucuna kadar itip bana döndü ve “Size 3 vakte kadar bir yol görünüyor” dedi.

‘Son Nefes Turizm, sizleri sürprizlerle dolu bir yolcuğa davet ediyor. İmamın kayığıyla öldüğünüz yerden alınıyor ve yol boyu elinizi kefeninizin cebine sokmuyorsunuz.’ türünden cümleler kafamın içinde dolaşmaya başladı. Takdir edersiniz ki, bir doktor bir yoldan bahsediyorsa kesinlikle iyi bir şey söylemiyordur.

Esasen Doktor Umuz da birçoğumuz gibi kritik durumlarda esprili görünmek adına saçmalayanlardan biri. Bunun bir de kontrolsüzce yapılanı var. Mesela bir arkadaşım, aşık olduğu adamdan hiç beklemediği bir anda evlilik teklifi alınca oldukça belirgin bir biçimde osurmuş. Bana kalırsa götüyle cevap vermiş. Tabi evet mi hayır mı dediğini bilemiyoruz. O dili henüz çözemedik. Neyse, şimdi mutlular ve bu utanç gecesini hiçbir ortamda anmayarak unutmaya çalışıyorlar. Oysa bir şeyi anmamak, onu unutmak anlamına gelmiyor.

Umuz Bey, çok yaratıcı bulduğu bu esprisine gülmediğimi fark edince koridordaki görevliye 47 numarada yatan nörolog Muharrem Hanım’ı çağırmasını söyledi. Bir kadın için talihsiz bir isim. Ama Muharrem Hanım’ın talihsizlikleri bununla bitmiyor. Tıp fakültesindeyken tanışıp sevişerek evlendiği kocasını, erken biten bir iş gününün ardından döndüğü evinde yatakta biriyle yakalamış. Bir adamla. Üniversiteden hocaları olan, ismi Muharrem olan bir adamla. İnsan, isminin kaderini yaşar derken kastettikleri şey bu olmasa gerek. Muharrem Hanım’ın o gün itibariyle başlayan kahkahalarını hiçbir doktor durduramayınca ailesi çareyi buraya yatırmakta bulmuş. Benim için bir sakıncası yok, gülen insanları her zaman sevmişimdir.

Muharrem Hanım şen kahkahalarıyla odaya girdiğinde Umuz Bey ona halen florasan lambanın önünde duran beyin tomografimi işaret ederek ne düşündüğünü sordu. Umuz Bey, bu güleç hanımefendinin tıp bilgisine sık sık başvurur. Muharrem Hanım ise filmi biraz inceledikten sonra koşarak yanıma geldi ve ellerimi sımsıkı tutarak büyük bir mutlulukla “Tebrik ederim, anne oluyorsunuz!” diye çığlık attı. Doktor Umuz masasının altındaki zile basarak içeriye çağırdığı hasta bakıcıları Muharrem Hanım’ın ilaçlarını aksatmış olmalarıyla ilgili azarlarken ben kadından ellerimi zor kurtarıp kendimi bahçeye attım.

Aslında tomografide ne olduğunu görmek için tıp eğitimi almış olmak gerekmiyordu. Sol frontal lobumda büyük bir boşluk vardı ve yaşadıklarım beni yanıltmıyorsa, kolay kolay dolacağa da benzemiyordu.
.
.

19 yorum:

kaba şimşek dedi ki...

bana öyle geliyor ki, bu doktor umuz bey en güzel espirisini ameliyatında yaptı sldkfjdslfjlsdkfjs.

avaz dedi ki...

Muharrem Hanım haklı olabilir. Dış gebelik diye birşey var. Yine de M. Hanımın ilaçlı fikrini de almalı. Evet

fevkalade olağan dedi ki...

ben de klozetten fal bakabiliyorum bilom.. ve inanır mısın her zaman bi yol görünüyo.. ve inanmazsın o yol hep bok deliğine doğru oluyo..

fevkalade olağan dedi ki...

ha bi de.. gene unuttum.. aheuahuehu.. her seferinde aklımı başımdan alıyosunuz genç bayan..

Aylin Balboa dedi ki...

Kaba; ameliyat neticesi güldürürken düşündüren türden oldu yalnız :/ Piç.

Avaz; gebelik o kadar dışa gidebiliyor muymuş yea? E o zaman ben doğururum lan n'olcak. Kafada bebek taşıyorsun altı üstü, atla deve değil sonuçta.

Bilom; deliğe isabet ettiricen onu öyle kenarları boklatmican ayy pis herif ya. Bir de genç ebendir, ibine.

alice dedi ki...

hagaten çok şenlikliymiş buraları. şahane tadında bi bacımmışsın sen de.
daha önce nası görmemişim diye kafayı duvara sürttürüyorum şu an.

fevkalade olağan dedi ki...

ahanda ayarttı gül gibi okuru.. epru kızım evine geri dön.. bak biz hep perişanlık olduk aylecek..

alice dedi ki...

bak baban da affettim diyo, demeyi unutmuşsunuz fevkalade bey. ayrıca beynine sinyal mi gidiyo biri yorum yazınca bu ne hız yav.

fevkalade olağan dedi ki...

onun yerine şey diyim ben sana.. dışarlarda hiç bişey okuma e mi.. kim bilir ne pis yerlerde yazılıyo.. işekli sıçaklı ellerle.. öeeayk.. hem eve gidince ben sana daha güzelini yazarım..

sinyal değil de mail geliyo..bi kutusu var.. oraya tıklayınca arkandan konuşulanları hemen haber veriyo.. her ne kadar ben genelde tıklamayı unutsam da çok uzay çağı bi teknoloci..

alice dedi ki...

mail ya di mi? dahiyane. şerefsizim benim aklıma gelmişti.

kaba şimşek dedi ki...

öhö öhö!

Aylin Balboa dedi ki...

Epru, sürtme evladım kafanı, ay aptal olacaksın vallahi. dsfdfsdds n'aber? Bu bilom çok ipne di mi, hayır yani tamamen öpözgür iradenle gelip beni okumaya başlamışsın o hala bik bik ediyor. Çekemiyor zaar.

Gaba; boranşit mi oldun n'oldun la?

fevkalade olağan dedi ki...

sevgili blogger insanları..
bu bilom olacak götüm enteldantel insanları şeker vercem çukulata alcam diye kandırıp bloguna çeken sinsi bi insandır.. insandır demeye dilim varmadı ama oldu bi kere.. benden ayıktırması..

Aylin Balboa dedi ki...

Ay gerçekten çok hoşsunuz bilom bey, nerden bulursunuz böyle şakaları bilmem vallahi. İlahi. La havle!

VodviL dedi ki...

entel ben sana bittiğimi söyledim dimi daha önce de

sibly wane dedi ki...

kaptanım dönüp dönüp içinde koşan atları okuyorum. azına sıçayım senin gibi blogırın ben.
kaptanımın bilosu. bunları sana nispet olsun diye yazıyorsam şerefsizim yeminle.

Unknown dedi ki...

söyliyecek bişey yok ki, hep aynı yorumu yapmaktan sıkıldım hiç bişey demiyorum 15i beklioruk.

Aylin Balboa dedi ki...

Vodvil; adamımsın.

Nada; sen tarafından satışfekşınlara geldiğim bu tatilde Tanrılardan ateş çaldım olum. Atlarım huysuzlandı yine. Çok acayip şeyler olabilir.

FND; okuyorum ölüyorum bitiyorum diyorsun da Tımarhane Notları'nda 12'den sonra 14'e geçmiş olmama rağmen 13'e n'oldu diye sormuyorsun hiç. Kimse sormadı ya la. Komple traşsınız yemin ederim.

odun, bildiğin odun dedi ki...

"Tımarhane Notları'nda 12'den sonra 14'e geçmiş olmama rağmen 13'e n'oldu diye sormuyorsun hiç. Kimse sormadı ya la. Komple traşsınız yemin ederim."

inanmıycan ama ben sorcaktım ammavelakin malak durumuna düşmekten korktum,, yeni bi okurun olduğumdan dedim acaba önceki yazılarla falan bi alakasımı var acaba diye,, ummadık sümsük göt siker misali dedim şimdi sorarım soruyu alırım boruyu hesabı..

hay aq emi,, tamam bende farkedemedim,, niye böyle bi yalan söyleyip bu kadar saçmaladıysam..

ama yeni bi okurun olduğum doğru