6 Ekim 2012 Cumartesi

Biraz.

.
Ben bu ara biraz bozuldum. Hasta oldum yani. İnsan hasta olunca kendine biraz acıyor. O yüzden biraz konuşucam. Kusuruma bakmayın.

Öyle işte. Hasta oldum. Bağışıklık sistemimin çok güçlü olmasıyla övünürdüm hep. "Hasta olmam lan ben!" derdim. “Yıkar mı sandın bizi bu yalancı ayrılıklar!” derdim. Aslında, hastanelere ve doktorlara gitmemek için hastalanmıyordum. Metabolizmama bu sayede hükmediyordum belki. Her neyse, hasta oldum biraz. Soğuk filan almışım. İnsanın sevmediği şeyleri almaması gerekir. Ben soğuk sevmem. Küçükken çok üşüdüm. Keşke bu metafor olsaydı.

Burnum filan aktı işte hep. Hapşırdım biraz. Hapşırmayı severim. Çok komik gelir bana. Osurmak gibi tutmayı becerebileceğiniz bir şey değil, geldi mi illa gidecek. Keşke hepinizin hapşırır vaziyette fotoğraflarını çekebilseydim. Hapşırırken kimse kötü kalpli görünmez, ne bileyim, belki Kristof Kolomb bile. Bu arada o insanlıktan nasibini almamış pezevenk keşfettiği topraklarda yaşayan yerlileri köpeklerine yedirirmiş canlı canlı. Bu gece öğrendim, acayip tepem attı. Yok yok, hapşırırken bile güzel görünmez o orospu çocuğu.

Ateşim filan da çıktı işte. Abimi, ateşi çok yükseklerde seyrettiği için kışın ortasında bile buzların içinde yatırıyorduk hep. Baktıkça içim titriyordu. Yani onun yerine de çok üşüdüm ben. Ne diyordum, soğuk sevmem.

Birkaç gündür sigarayı bırakmaya çalışıyordum hem. Boyna elektronik sigara emikliyordum. Yani sigara da içiyordum tabi ama az içmeye çalışıyordum, eve gelirken yeni paket almıyordum filan. Az önce canım fena sigara çekti. Evde sigara yok. Var da gelen giden arkadaşların unuttuğu hiç sevmediğim sigaralar var. Dur lan puro olacaktı şuralarda dedim. Arıyorum arıyorum yok. Geçenlerde nasılsa içmiyorum diyerek kaldırmışım bi yerlere. Bi 15 dakika kadar hayattaki tek amacım o puroları bulmaya çalışmak oldu. İnsanın hayatta bir amacının olması güzel şey, epey oyalanıyorsunuz. Bi 15 dakikayı böyle kurtardım işte. Bi 15 dakika da bir puronun tamamını içmeyi hedefleyerek geçti. Zaman dediğin böyle böyle geçiyor, bi 15 dakika daha, bi 15 dakika daha.

Benim bozulmam yetmiyormuş gibi kombim de bozuldu bu gece. Bir süredir tekliyordu, bugün artık kendisinden hiç haber alamıyoruz. Oysa ben sıcak bi duş almak, duşun altında ağlamak, rimelimin filan akması gibi sinematografik sahneler yaşayayım diyordum, böylece bir tekamül tamamlanmış olurdu. Ama kısmet olmadı işte, kombi bozuldu. Aradım müşteri hizmetlerini, nasıl tatlı, nasıl anlayışlı yusyumuşak sesli bi adam açtı. Başladım buna anlatmaya, kombiden girdim hasta olmamdan çıktım. Oradan kimsenin bana çorba yapmamasından ve sigarayı bırakmaya çalışmanın ne kadar çirkin bir şey olduğundan devam ettim. Hiç sigara kullanmamış ama anladı beni, Allah razı olsun. Adamla bi güzel dertleştim, çok iyi geldi.

Sonra işte bugün hep dinlendim. Çıkmadım evden. Kıyafetlerimi filan yerleştirdim. Benim ne zaman canım sıkılsa kıyafetlerimi yeniden katlar ve dolaba yerleştiririm. Bu yüzden ev pimpisken bile dolabım hep düzenlidir.

Seslerden çok yoruluyorum. Her taraftan ses geliyor. Sessizliği bi cihaza kaydedebilsem kulağımda bi kulaklıkla yaşardım.

Bir puro daha yakayım.
.

11 yorum:

fevkalade olağan dedi ki...

kıristof kolompun hayvansever biri olduğunu bilmiyodum. Bardağın dolu tarafını görmek böle bişey işte.

fevkalade olağan dedi ki...

bi de.. Galiba senin canın bişeye sıkılmış bilom. Hiç de anlatmazsın. Hayırdır noldu bilom.. Anlat derdini.

Aylin Balboa dedi ki...

Sigarayı bırakmaya çalışıyorum işte bilom, daha nossun.

fevkalade olağan dedi ki...

ben zaten hemen anladımdı canının bişeye sıkıldığını.. Dedim bilomun canı sıkılmış bişeye dedim.. Var bi derdi ama dedim.. Vay be. Benim canım da çok sıkılıyo galiba. Sebepsiz böle. Ben de mi sigarayı bıraksam.. Bi sebebim olurdu en azından.. Kolomb da çok alçakmış. Gerçi tarihi olayları dönemin şartlarında şaapmak lazım. Dönemin şartlarında sikmek lazımmış o kolompu da işte.. Dönem geçti.. Ee bilom da daa nasılsın.. Senin bişeye canın mı sıkıldı yoksa.. Ha bilom..

Aylin Balboa dedi ki...

Bilom seni yerim lan ::

fevkalade olağan dedi ki...

her puştun eti yenmez.. Hııh

Sam Scarlet dedi ki...

bırakma sigarayı yea.

Adsız dedi ki...

bi sayfa yazının altına "geçmiş olsun" deyip geçmek de olmuyor ama :D geçmiş olsun :)

Unknown dedi ki...

merhaba yazılarını çok beğendim çok güzel yazıyorsun..facebook da Blog gazetesi grubumda bloğunu paylaştım
https://www.facebook.com/groups/339018729472382/ bizede gel olurmu
;)

Adsız dedi ki...

I'm not sure exactly why but this blog is loading very slow for me. Is anyone else having this issue or is it a issue on my end? I'll check baсk
lateг on and see if the problеm still exists.


My web sitе - SEOPressor review

Adsız dedi ki...

My partner аnd Ι ѕtumbled оνer hеre by a
different ρage and thought ӏ shoulԁ check thingѕ out.

І like what I see so i am just followіng уou.
Look forωard to exploring your web page гepeаtedly.


Feel free to vіѕit my page ... wedding dresses