16 Nisan 2014 Çarşamba

Erik

.
Merhaba moruklar;

Örmeyi çok istediğim bir kazak var ama heyecandan sürekli ilmik kaçırıyorum. Elbette burada gerçek bir kazaktan söz etmiyorum, metafor diye bir şey var herhalde, hayret şey. Hem zaten ben kazak örmekten ne anlarım :/ Daha önce söylemiştim, tüm yaratıcılığımı sergileyerek keşfettiğim örneğe, bir örgü gurusu olan annem "Hayvan Sidiği" ismini koymuştu. Sanata gerçekten saygısı yok.

Neyse işte Balık var ya, köpek kızımdan söz ediyorum, bu ara onun sevgisini vücuduma sığdıramamak gibi mühim bir sorun yaşıyorum, her tarafımdan fışkırıyor şerefsiz. Erik seviyor lan, bayaa böyle ağaçtan erik koparıyorum, yarısını ben yiyorum yarısını o yiyor. İnsan eriğini herkesle paylaşmaz, bilirsiniz. Çünkü erik kutsaldır. Çünkü o erik ağacını, siz artık komşununkinden çalmayın diye babanız ekmiştir. Zamanı geldiğinde siz de gidip babanızın baş ucuna başka bir ağaç dikmişsinizdir ama onunkinin komşudan çalmakla ilgisi yok. Hem zaten konumuz bu değil. Şimdi, sandığa sıçarak protesto etmediğime pişman olduğum belediye, "oradan yol geçecek" diye eriğinizi kesmek istemektedir. Çünkü onlara kalırsa başka bir yere başka bir erik dikilebilir, bu teknik bir hadisedir, çözülebilir, hiçbir şey yoldan kıymetli değildir. Konumuz bu olabilirdi, ama küfür söylemeyi bıraktığım için bu da değil.

Balık işte, içimi titretiyor. Bir bakışı var, görmelisiniz. Bazen bir de konuşsa keşke diyorum ama sonra vazgeçiyorum. Konuşmayan birine, istediğiniz sesi doldurabiliyorsunuz çünkü. Üzülme diyen bir ses mesela, geçecek diyen bir ses.

Artık konunun ne olduğunu söyleme zamanı geldi ama bunu izah edemiyorum. Bir şeyleri çok özledim. Hatırlayamıyorum.
.



8 yorum:

Unknown dedi ki...

Çok iyi yaziyorsun blogun sık kullanilanlarda duruyor hep =)

Aylin Balboa dedi ki...

Eksik olma morukçum.

Adsız dedi ki...

Ben sevgili Adsız :)

Sabah sabah beni ağlattın ama bu konuda yorum yapmayacağım. Ne kedi kızımdan ne babamdan ne erik ağaçlarından laf açmayacağım.

Belli tarzdaki küfürleri bırakmana çok sevindim yerlerine bolca BOK ve türevlerini tavsiye ederim :) Sıkışınca her derde deva.

Güzel bir insansın sen, güzel kal.





Adsız dedi ki...

Ya ben de almak istiyorum ve hatta bunun için aklımı yitirmek üzereyim sadece bakımı beni korkutuyor.Senin köpeğini gördükçe hele ki kocaman gülümsemesi muhteşem sonra hiç düşünmeden alayım diyorum.

Aylin Balboa dedi ki...

Sevgili Adsız; :)

Sevgili diğer adsız; tereddüt etmekte haklısın. Köpek bakmak eğer bir apartman dairesinde yaşıyorsan gerçekten çok zor. Yüksek mesai gerektiriyor. Yalnız yaşıyorsan hele iki kat daha zor. Uzun uzun zorluklarını sayıp hevesini kırmak istemem. Çünkü öyle mutlu ediyorlar ki bir yandan göze alıyorsun. Sadece bir tavsiyede bulunayım, evin bahçeli değilse kesinlikle büyük ırk bir arkadaş alma. Hayvana büyük eziyet oluyor dar alanda yaşamak. Beagle'lar var mesela, acayip güzeller. Aklında olsun ;)

PoLLy dedi ki...

Köpek kızlar önemli..
Bende 2 tane var, ordan biliyorum..

Beste Yaprak dedi ki...

Hahaha yeni gördüm.
Tekrar buralara dönmen güzel. Ne zamandır gözlerimiz yeni bir yazıdaydı.

Selim F. Duran dedi ki...

'Hem zaten'lerin önemli olacağı bir tarihte yaşayabileceğime inandırıyorsun. Sağ ol.