28 Mart 2010 Pazar

İfade!

.
Onu diyorum işte hakim bey. Yaptığım bir şey yok halbuki, kimsenin öküzüne höst dememişim. Ama sürekli tehdit felaketleri alıyorum. Ulan bu ne! Deme öyle diyorlar. Sabır diyorlar… Sabırsa sabır, amenna. Meydana çıkmışız bir kere, dövüşe soyunmuşuz. Yalnız fena dövüyorlar hakim bey. Na şu gözümü açamadım senelerdir. Benim surat evvelden böyle değildi, öyle bir giriştiler ki ne olduğunu anlamadım. Çok afedersin götümden kan getirdiler. Yauv bir yere gittiğimiz yok, az vicdanlı vurun di mi? Ama yok, Allah ne verdiyse vermedi demiyorlar. Azrail’e bir osuruk borcumuz var altı üstü, onu da sike sike alacaklar bu gidişle. Merhamete ihtiyacımız var hakim bey.

Ha bir de tevekkül diyorlar, iyi eyvallah. Zaten başka hal çare de kalmamış. Kurbanlık sığır gibi bağlamışlar kolumuzu bacağımızı, yatırmışlar boylu boyunca. Ama bilemezsin hakim bey! O bıçağı sürekli boynunun dibinde hissetmenin ne demek olduğunu bilemezsin. Keseceksen kes ulan diye bağırasım geliyor anam avradım olsun. Sus diyorlar, Allah diyorlar, inan diyorlar. Yauv inanırız inanmak mevzu değil ki. Ne dedilerse inanmışım ben zaten şimdiye kadar. Hem onca insan, bir bildikleri vardır di mi? Ama nasıl güveneyim artık hakim bey? Vaziyet ortada. Kaç kere aynı yerde çelme yemişiz. Herkes gözümün içine bakıyor, ulan ben nereye bakayım? Bir çiçeğin rengine, bir kelebeğin kanadına mı bakıp ikna olayım? Geçsinler bu işleri hakim bey.

Hayatın gerçekleri diyorlar… Herkes hikmet sıçıyor anasını satiyim. Bilmiyor muyum! Düşünmekten aklım rutubetlendi. Ama sikiyim ben o gerçekleri çok afedersin. Hiçbir işe yaramıyor. Bizim inanabileceğimiz yalanlara ihtiyacımız var hakim bey.

Şeytan diyor al bıçağı çık sokağa önüne geleni doğra! Uymuyorum şeytana hakim bey, herif mantıklı konuşmuyor zaten. Niye doğrayayım milleti di mi? Ama içiyorum bazen. Çünkü içmeyince buzlarım çözülmüyor artık. Öyle kazık gibi duruyorum. Birileri gelip bir şeyler anlatıyor, he diyorum, hı diyorum. Ne diyeyim? Kafam sürekli su alan bin tonluk bir gemi gibi. Batsa kurtulucam. Ama batmıyor dinine yandığım. Ya onu diyorum işte, delirmeye ihtiyacımız var hakim bey.
.

9 yorum:

VodviL dedi ki...

kralsın hem entel hem dantel.Ölürüm sana ölürüm hişt zilli, hastanım, okurunum, yazarınımının, öyle işte.

Aylin Balboa dedi ki...

Eyvallah bro.

éLLa Çiça dedi ki...

ben hakimim masum bey :)

Aylin Balboa dedi ki...

Böylesi de münasip olurmuş zira siz masumlara eziyet eden bir hakim gibiyim nerdeyse şu an. Veya kafam güzel. Net değil.

sutlukahve dedi ki...

Kalemine kurban... Daha da bir şey demem.

avaz dedi ki...

Bir yergi, sövgü bu şekilde güzel ifade edildiği zaman en akılda kalan (en azından bende) yazının lezzeti oluyor. Yaşadığın veya hayal ettiğin güzellikler ve komik haller ise çifte kavrulmuş lezzetler.
Bitsin artık çileler :)

nande dedi ki...

bi takım ihtiyaçlarımız var hakim bey,işte merhametti, delirmeydi, bilirsiniz... bi yardımcı olsanız?

Aylin Balboa dedi ki...

Nande; iyi dedin onu.
Zütlü; eyvallah.
Avaz; sana da eyvallah.

Bazı bazı kendimden çok sıkılıyorum.

Adsız dedi ki...

senin adına acı çekmek, senin adına göz yaşı dökebilmek olsaydı keşke. bekleyiş sırası bana gelseydi de, sen kuytuda bi yerde dinlenebilseydin bi de. ama olmuyor işte.