20 Ocak 2011 Perşembe

Tımarhane Notları #17


Doktor Umuz Bey hepimizden “Kafa” temalı bir kompozisyon yazmamızı istedi. Yazdım.

O zamanlar yüzmeyi bırakmamış, sigaraya başlamamış ve “Her şeye hazırlıklı olun.” cümlesini hiç duymamıştım. Şimdi yokuş çıksam nefes nefese kalıyorum.

Bir gün salıncaklara doğru koştum koştum koştum… Küüüt! Kafamı demire çarptım. Bayılmışım. Gözlerimi açtığımda ağbim başımda ağlıyordu. Ağbim ilk kez böyle ağlıyordu. Ben ilk kez bayılmıştım. Ne yapacağımı şaşırdım. Her şeyin ilki kafa karıştırıcı oluyor. Sonra babam gelip beni kucağına aldı ve ağbime bayılmanın ölmek olmadığını anlattı. Oğlum sana anlatıyorum kızım sen anla. Anladım. Babam konuştukça ağbim sustu. Babam konuştukça… O zamanlar babamın sesi vardı. Sonra, epey sonra, ben yüzmeyi bıraktıktan, sigaraya başladıktan ve “Her şeye hazırlıklı olun.” cümlesini ilk kez duyduktan sonra babam sustu. Bayılmamıştı. Anladım. Babamın kafasında orada olmaması gereken birtakım hücreler vardı. Babamı o hücrelere tıktılar.

Sonra ama benim kafam karıştı. Ağbim kafamı öptü öptü öptü. Öyle çok öptü ki saçlarım parlak oldu. Herkes bana saçların ne kadar da parlak dedi. Onlara ağbimin kafamı öptüğünü söylemedim çünkü kıskanmasınlar. Ağbim hep bana şekerpare aldı. Sonra, bir süre sonra, ben hâlihazırda yüzmeyi bırakmış, sigaraya başlamış ve “Her şeye hazırlıklı olun.” cümlesini birçok kez duymuşken ağbim hızlandı hızlandı hızlandı… Küüüt! Kafasını çarptı. Ölmedi. Ama sustu. Anlamadım. Ağbimin kafasında orada olması gereken birtakım hücreler yoktu. Ağbimi o hücrelere tıktılar.

Sonra benim biraz kafam tutuştu. Kafayla ilgili düşüncelerim bunlardır. Saçlarımı kestim.
.

11 yorum:

du, levande dedi ki...

"sızıyı gideren su / suyun sızladığını kimseler bilmez"

buralar gene hep hüzün.

Aylin Balboa dedi ki...

Dur o zaman dağıtalım o hüznü. Hiçbir yerler hüzün olsun istemeyiz çünkü. Bekle bi.

Jane Jones dedi ki...

bu defa güldürmedi :/

Aylin Balboa dedi ki...

Güldürüklüsünü de yazarım yea kökü bende nasılsa :/

Jane Jones dedi ki...

olsun bu da leziz. :)

S.O dedi ki...

entel, hakikaten ibneliğin lüzumu yok.. geçen yılbaşı mimi gelmiş, senin için de bir şey diledim. zaten kendime ne dilesem olmuyor, belki senin için olur. olsun bea bir kere de, sinirlendim..

Aylin Balboa dedi ki...

Ben de çok sinirleniyorum ama uslu bir çocuk olursam şirinleri görebilme ihtimalim yüzünden fazla hadise çıkarmıyorum. Sağol dostum.

pwm dedi ki...

güldürmese de blogdaki en güzel yazı benim gözümde budur. hatta şimdiye kadar okuduğum en güzel yazıların başında gelir. çok yaşa sen enteldantel

Aylin Balboa dedi ki...

Sen de çok yaşa Pwm, sağolasın.

Adsız dedi ki...

Ya Aylin sen muhteşem birisin. Hani bir sürü şey söyleyip bunu çeşitli şekillere sokabilirim ama lüzum yok. Dünya böyle adaletsiz bir yer olduğu için ben senden dünya adına özür dilerim. Seni çok seviyorum. Kendine güzel bak.

Adsız dedi ki...

dunya kotu oldugu icin senden kendi adina ozur dleyen arkadaslarin mi var? ne guzel...