20 Şubat 2011 Pazar

Derken

.
...sonra iyi huylu bir Napolyon'un sesi duyulur;

-Yumurtaların birini kuşlara verelim.

Gülümsersin.
.

5 yorum:

sutlukahve dedi ki...

vermeyelim. kuşlar yumurtalardan civciv çıkarıyor, sonra o civcivler büyüyor, sonra o büyüyen civcivleri yiyoruz biz! vermeyelim.

egelımm dedi ki...

Yaramı destınız o buyuyenlerden 5yıl*300= cıkan rakamıda ortalama 10000 ıle carptıkmı cıkan sonuc kadar kesılıp sofralarınıza gelmesıne aracılık etmıs bırı olarak pısmanım hocam.yumurta demıcektın yazmıcaktın bole.

nande dedi ki...

Sonra kentli bir romeo,
Sonra sıkılgan bir insan evladı,
Sonra sokulgan bir deli,
Sonra gozu kara bir yumurtacı...

sibly wane dedi ki...

iyi huylu napolyon'u da severim ben, gülümsetiyorsa kafi.

ne dedi ki...

Yav enteldantel abla!.söyle o ‘iyi huylu Napolyon’ abime, dokunmasın yumurtalara!.kaldı ki, onlar zaten kuşların!.hem önümüz bahar bak!.kuşlar yumurtadan çıkıcak, cıvıl cıvıl uçuşacak, en masum uykularını uyuyanlar uyanıcak, wirginia ablam kuşların dallarda latince şarkılar söylediğini duyucak, delirdiğini o zaman anlıycak, ben kendime, aklım erdiğinden beri gönlümden geçip de bi türlü diyemediğim o tarihi cümlemi kurucam, ki aşk ile buyrun ki; ‘ah ulan!.benim şu ayı romantizmim, geberesice ormantik urspuluğum!.sen olmıycektin ki hayatımda, şu kahpe dünyanın gerisinin gidişatına en uygun tıpaları bulup, insanlığın tüm kaçak deliklerini bir bir tıkamaz mıydım ben!.’ diycem; hep birlikte mutlu olup gülümsüycez!
(lan nezir!.eğer sen, dantel ablamın şu iki cümle kelamının tek kelimesini anladıysan, ben de ne oliim!.şu yazdığın yorumun, şu yazıyla en ufak bi alâkası varsa terbiyesizim!. Eğer içinden ‘uysa da yordum, uymasa da yordum işte, anasını satiim!’ filan diyosan ben de senin ta a.g!.)