24 Ağustos 2009 Pazartesi

Tımarhane Notları #7

.
Doktor beni kesti.

İçimden 7 trakeostomi kanülü, 1 solunum cihazı, 1 tekerlekli sandalye, işe yaramış kalp masajları, işe yaramamış ameliyatlar, bir parça beyin, 1 baba, 1 kardeş ve birkaç kullanılmamış intihar girişimi çıkardı. Kendimi hafiflemiş hissediyordum. Yer çekimi kanununa inanmamak için haklı gerekçelerim vardı zira yer beni o derece çekmiyordu artık. Doktor bu rahatlamanın geçici olduğunu, anestezinin etkisi geçince işlerin tekrar sarpa saracağını söyledi. Haklıydı. Çünkü tam 1 yıldır hergün aynı şey oluyordu. Yıl dönmüştü ancak onun dışındaki hiçbir şey dönmemişti. Zamanın yatay değil dikey bir eksende hareket ettiğini ispatlayabilir, teorinin amına koyabilirdim. Neyse ki halim yoktu.

Rahmetli Hipokrat, her derdin devasını bulup da söylememeye yemin eden orospu çocuğunun tekiydi nazarımda. Yüzlerce yıldır bütün doktorlara da aynı yemini ettiriyordu. Bunu keşfettiğim günden sonra tababet benim için bitmişti artık.

Doktor; maneviyatımda bir takım eksiklikler olduğu için taşların yerine oturmadığına, belki uzun bir seyahatin bana iyi geleceğine, hem o ara gerçeği de bulabileceğime dair bir şeyler söyledi.

"Ben gerçeği bulmaya değil unutmaya çalışıyorum" dedim.

Umutsuz yüz ifadesini çantasına itinayla yerleştirdikten sonra odadan çıktı. Neştersiz kestiği yerlerime kendi ellerimle overlok çekip radyoyu açtım. İçinde "uyan" kelimesi geçen bir ağıt bütün odayı kapladı.

"Mevsimlerden yazdı ve tercüme-i halime ne söylesem azdı."
.

4 yorum:

BigaripWomen dedi ki...

Tamam yapmıyorumda zaten..Süper anlatım uww yani bütün tuhaf sesleri çıkardım doktor seni nasıl deştiyse beni bile etkiledi..

kaba şimşek dedi ki...

la olm şu yorum kısmına "ibneliğin lüzumu yok" şeysini nası yapıyonuz yaa :(

lsdfkjlsdkfjsl yazıyla ilgili olmadı yorum ama idare et la lkdjfslfjlsjds

fevkalade olağan dedi ki...

bilom tababete ben de eser miktar inamıyorum ama bi reflor var.. lan bi kerekte kesti ya la.. görsen bi de ufak bişey.. bi de sevimli..

Aylin Balboa dedi ki...

Doktor Umuz'un hepsinize selamı var. Hiçbirinize ilişmememi söyledi. Meğer beni siz delirtmişsiniz ya lan!